Direct contact? Bel: 06 - 155 166 21

Home > Waxsalon

Dé waxsalon van Almere

Waxen is de oudste, natuurlijkste en meest effectieve vorm van ontharen. Door regelmatig te waxen (tussen de 3 en 6 weken) worden de haartjes dunner en zachter. Ook duurt het langer voordat deze weer terug groeien. Op sommige plaatsen komen de haartjes bij consequent en regelmatig waxen zelfs helemaal niet meer terug.

Lycon Precision Wax

Bij Wax en Beauty Almere wordt er uitsluitend gewaxt met Lycon Precision wax. Opgericht door schoonheidsspecialiste Lydia Jordane. Lycon Presicion wax wordt in meer dan 70 landen toegepast als dé wax methode voor onder andere de Brazilian wax. Deze waxen bevatten een selectie van de allerbeste ingrediënten die de huid ook verzorgen. Na de behandeling voelt uw huid glad en verzorgd aan, zonder dat deze rood of geïrriteerd wordt. In  de salon hebben we meerdere wax soorten, ook voor de meeste gevoelige huid. Hierdoor is het mogelijk om vrijwel iedereen te waxen.

Tarieven Afspraak maken

Waarom waxen

Het antwoord is simpel, omdat u een mooie zachte en supergladde huid wilt! Waxen is de ideale methode om tijdelijk te ontharen, waarbij het haartje met wortel en al wordt verwijderd. Bij scheren en het gebruik van ontharingscrèmes blijven de wortels intact. Het haartje wordt dan recht “afgesneden” en komt als een stoppeltje terug. Na het waxen groeit er een zacht haartje terug waardoor u dus geen harde stoppeltjes meer heeft.  

Haren blijven langer weg

Bij waxen blijven de haren gemiddeld 3 tot 5 weken weg en komt als een zacht topje terug. Bovendien komen er steeds minder haartjes terug; een deel blijft zelfs voorgoed weg bij regelmatige behandelingen. Nog een pluspunt is dat door de waxbehandeling ook de dode huidcellen worden verwijderd. Dit maakt uw huid heerlijk zacht en glad.

Vóór en na

Tips vóór en na de Waxbehandelingen:

 • Neem wanneer u echt uitzonderlijk gevoelig bent voor pijn ca. 30 minuten voor de behandeling een paracetamol in.
 • Gebruik vanaf de eerste dag na uw waxbehandeling de Lycon Ingrow-X-it Spray indien u gevoelig bent voor ingroeien van haartjes of snel last heeft van pukkeltjes.
 • Kom afhankelijk van uw persoonlijke haargroeisnelheid na 3 tot 6 weken na uw vorige afspraak terug; uw haar dient dan ten minste 2 mm lang te zijn. 
 • Scrub uw huid vanaf 1 week na de behandeling 2 keer per week om deze zacht en glad te houden en om ingegroeide haartjes te voorkomen. 

Liever niet doen, de eerste 24 uur na de Waxbehandeling:

 • Neem geen heet bad of hete douche.
 • Ga niet in de zon of onder de zonnebank liggen. Gaat u toch zonnen gebruik dan een hoge SPF.
 • Ga niet naar de sauna.
 • Draag geen strakke of niet ademende kleding.
 • Stel gebruik van geparfumeerde producten even uit.
 • Raak de gewaxte huid na de behandeling niet aan met de nagels of vingers als deze niet perfect schoon zijn. Lege haarfollikels (haarzakjes) zijn namelijk gemakkelijk toegankelijk voor bacteriën.
 • Gebruik 24 uur geen zelfbruinende crèmes of vette olieën.

Tarieven Afspraak maken

Wanneer kan ik niet waxen?

Wax niet als u medicijnen slikt die de gevoeligheid van de huid beïnvloeden zoals Retin A, Accutane, Tetracycline of Glucolic Acid.

Stel ons op de hoogte als u diabetes heeft of een huidallergie.

Is waxen pijnlijk?

Natuurlijk zijn er een paar mindere momenten als de wax wordt weg getrokken. Vooral de eerste behandeling is even wennen. Toch blijkt het achteraf altijd mee te vallen. Bij Wax en Beauty Almere wordt er alles aan gedaan om u een zo prettig mogelijke ervaring te geven.

Kan ik waxen wanneer ik mijn menstruatie heb?

U kunt gewoon komen waxen wanneer u uw menstruatie heeft. Houd er wel rekening mee dat u tijdens deze tijd van de maand gevoeliger bent, Wij raden u dan ook aan om een week na de menstruatie te komen.

Maakt het voor u niet uit dan vragen wij u een tampon te dragen tijdens de behandeling.

Vanaf welke leeftijd kan ik komen waxen?

Bij ons is iedereen welkom vanaf 16 jaar. Bent u jonger 16 dan vragen wij u de eerste keer altijd uw ouder of voogd mee te nemen naar de afspraak.

Bij toestemming is dit bij een vervolgafspraak niet meer nodig.

Wat is het verschil tussen waxen en harsen?

Waxen is een snelle en hygiënische manier van ontharen die veel minder pijnlijk is dan harsen. Bij de door ons gebruikte wax wordt er vooraf een olie op de huid aangebracht die ervoor zorgt dat de wax alleen aan de haartjes hecht en niet aan de huid, zoals dit bij de reguliere harssoorten wel het geval is.

Wat is een Brazilian wax?

Brazilian wax is de benaming voor het ontharen van de gehele schaamstreek inclusief bilnaad.

Kan ik me laten waxen als ik zwanger ben?

Ja, graag waxen wij u nog tot een aantal dagen voor de uitgerekende datum.