Direct contact? Bel: 06 - 155 166 21

Home > Waxsalon > Brazilian waxen

Brazilian waxen in Almere

Bij Wax en Beauty Almere is de Brazilian wax één van de meest geboekte behandelingen. Bij de Brazilian wax ontharen we de gehele schaamstreek inclusief bilnaad.

Het ontharen van de intieme delen is niets nieuws. Het werd al meerdere eeuwen geleden in Arabië, Perzië, bij de Grieken en de Romeinen gedaan als teken van reinheid en schoonheid.

Brazilian wax is eind jaren 80 en begin jaren 90 in de kuststeden van Brazilië ontstaan, waar vrouwen op stranden de steeds populairder wordende kleine bikini's gingen dragen. De eerste salon in Manhattan, gerund door zeven Braziliaanse zusters, maakte het zo bekend dat vervolgens ook beroemdheden de Brazilian wax lieten doen en hier geen geheim van maakten. Later werd de techniek bekend via series zoals Sex and the City en Desparete Houswives. Hierdoor steeg de populariteit enorm.

Wax en Beauty Almere heeft bij de Brazilian wax, gekozen voor de zachte producten van Lycon Precision Waxing,  opgericht door schoonheidsspecialiste Lydia Jordane. Lycon Precision wax wordt toegepast in meer dan 70 landen en is dé wax voor onder andere de Brazilian wax. Deze waxen bevatten een selectie van de allerbeste ingrediënten die ook uw huid verzorgen. Uw huid voelt, na de behandeling glad en verzorgd aan!

 

 

Tarieven Afspraak maken

Veel gestelde vragen Brazilian wax

Is Brazilian wax pijnlijk?

Aanvankelijk van je pijngrens is een Brazilian wax altijd goed te doen. Een eerste keer is niet geheel pijnloos, maar de waxspecialiste zal er alles aan doen om u op uw gemak te stellen en zal er uitgebreid de tijd voor u worden genomen.

Wat is een Brazilian wax?

Brazilian wax is de naam voor het totale ontharen van de gehele schaamstreek. Het haar tussen de schaamlippen en de bilnaad worden ook verwijderd.

Hoe oud moet ik zijn om te komen waxen?

Bij ons is iedereen welkom maar personen onder de 16 jaar worden niet behandeld zonder toestemming van ouders/verzorgers. We vragen daarom bij een eerste bezoek altijd je ouder of voogd mee te nemen.

Kan ik worden behandeld als ik zwanger ben?

Ja, een waxbehandeling heeft geen invloed op de foetes of het ongeboren kind. We kunnen u tot een aantal dagen voor de uitgerekende datum nog waxen.

Kan ik een allergische reactie krijgen op de wax?

Allergische reacties zijn gelukkig nog nooit bij onze klanten voor gekomen. Het merk waarmee wordt gewerkt is zeer betrouwbaar in zijn ingrediënten.

Mocht u toch een reactie krijgen, vragen wij je direct telefonisch contact met ons op te nemen, zodat wij op de hoogte zijn en u duidelijk kunnen informeren.

Ik heb veel last van ingegroeide haren, wat nu?

Bij Wax en Beauty Almere hebben we speciale cremès en sprays om dit te behandelen/voorkomen.

Deze bevatten ingrediënten als salicyzuur waardoor de opperhuid net iets dunner wordt en de haartjes er makkelijker door kunnen komen.

Ook is het handig om één of twee dagen voorafgaand aan de behandeling te scrubben. Hierdoor kunnen de haartjes makkelijker verwijderd worden.

Hoe lang moeten de haartjes zijn?

Wij adviseren de haartjes een lengte van 2 mm te hebben alvorens u komt. Door deze lengte kunnen ze goed in de wax komen te staan. Dit betekent dat u de haartjes net tussen duim en wijsvinger kan vast houden. Dit is de ideale lengte.

Hoe zit het met de hygiëne?

Bij Wax en beauty Almere vinden wij hygiëne ontzettend belangrijk. Daarom gebruiken wij de spatels maar één keer om de wax op de huid aan te brengen. No Dubble Dipping!

De waxspecialiste gooit alles direct weg wat met u in aanraking komt, zodat u altijd verzekerd bent van schone spullen. Ook wordt het pincet na elke behadeling ontsmet.